Translate

torsdag 8. august 2013

Øyenes fjellverden - Eneset på KågenSkjervøy kommune har mange gode og varierte tilbud til den som ønsker å bedrive uteliv. Her er muligheter for den som vil svette og slite, så vel som for dem som verken kan eller vil slite i motbakker, føle suget på luftige tinder eller gli gjennom bølgene i kajakk. En trivelig naturvandring uten store høyder og svettende motbakker er turen rundt Eneset på Kågen.
Turen starter fra enden av veien i Simavåg. Her er også mulighet for parkering.
En liten sti fører  ned i fjæra mellom to naust. Følg fjæra nordover noen hundre meter. Etter hvert  kommer en sti til syne i gressbakken over fjæresteinene. Stien er tydelig, men her som  mange andre plasser langs kysten, gror det åpne kystlandskapet igjen.

Simavåg

Nærmere Skjerneset åpner landskapet seg igjen. Stien deler seg.
Til høyre leder den nordøstover langs ei myr. Til venstre ledes man over mot bergene ut mot Enessundet. Ferden her er ganske stiløs opp mot det som heter Litløya. På venstre side, i nordvest, ligger Skjervøya på  andre siden av Enessundet. Til høyre, i sørøst, ser man ned på myra og de små myrvannene som også passeres seinere under turen.

Mot Skjerneset

I ei lita  bukt et par hundre meter sør for Eneset har noen satt opp ei gamme. Gammen er åpen, men innbyr ikke til hvilepause. Her er søppel og rot, både ute og inne. Dette kunne vært en trivelig rasteplass, hvis det ikke hadde vært søppel, mest i form av tomme ølbokser. Her bør nok noen kjenne sin besøkelsestid. Heldigvis er det vakrere syn som venter lenger ut.
Enesbukta er med sin flotte rullesteinfjære og utsikt mot Ytre Kvænange en fin plass å raste. Det er det mange som har gjort før. Her er bygget grue og sitteplasser. Fantastisk sted å tilbringe en sommernatt!

Enesbukta

Fra Enesbukta går det sti tilbake på sørsida av myra. Stien er lettgått og ganske tørr, om man da ikke tar seg en tur ut på myrflatene for å se etter gyldne, søte moltebær.

Myra mellom Litløya og Øya.
Enesbukta er fra sommeren 2015 med som et Ut i NORD-mål.
Postrør med kodeark ligger inne i varden midt på bildet.
Rutevalg
Enesbukta og UtiNord: Er du en av dem som deltar i UtiNord kan du gå direkte til Enesbukta
ved å følge gulmerket rute. Ruta følger tydelig sti fram til et lite skogholt vest for myra.
Der tar den gulmerkede ruta av mot høyre. Følg merking på sørsiden av myra, ned mot rasteplassen
i Enesbukta.Viktig om turen:
Kartblad 1634-I Rotsundet,evt. Kartverket Norge 1:50 000, nr 183
Turens lengde: 4,2 km (direkteruta til Enesbukta er kortere).
Tidsbruk: 1,5 time
Gode joggesko

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar